REGNSKAPSFØRER

Regnskapsfører: Alt du trenger å vite

Her går vi gjennom alt du trenger å vite når det kommer til regnskapsførere og regnskap

TJENESTER

Regnskapsfører på nett

Dersom du trenger en regnskapsfører til å føre hele eller deler av regnskapet, kan det lønne seg økonomisk å velge en regnskapsfører på nett. Dette er for det første vesentlig rimeligere enn å ansette en egen regnskapsfører, og i tillegg spiller det ingen rolle hvor i landet regnskapsføreren befinner seg. Det betyr at du kan få hjelp av en dyktig regnskapsfører til en rimelig pris.

Group 206

PRISER

Priser for regnskapsfører

Du kan enten velge å ansette en regnskapsfører eller kjøpe disse tjenestene når du trenger dem. De fleste regnskapsførere tar en timepris på rundt 1 000 kroner. Regnskapsføreren kan enten føre hele regnskapet for deg eller bistå med råd og hjelp til de delene du synes er vanskelig. Synega er Norges største regnskapsbyrå på nett, og her får du markedets beste priser på regnskapsfører.

REGNSKAPSPROGRAM

De beste regnskapsprogrammene

Det finnes en rekke regnskapsprogrammer på markedet, som er tilpasset både små og større bedrifter. Når du skal velge program, er det viktig å tenke på brukervennlighet. Jo lettere det er å forstå regnskapsprogrammet og dets funksjoner, jo enklere blir det å utføre regnskapet. Veldig mange regnskapsprogrammer har pakkeløsninger, slik at du kan velge den løsningen som passer best til bedriftens behov. Mange, som Fiken, er integrert mot både bank og Altinn, slik at du kan gjøre alt det nødvendige på ett og samme sted.

BILLIG REGNSKAPSFØRER

Hvordan finne billig regnskapsfører?

Det er mange måter å finne en billig regnskapsfører på. Du kan blant annet søke etter en på gule sider, eller få en anbefalt. Det letteste og tryggeste er å benytte deg av en regnskapsfører fra Synega. Ikke bare fordi vi er rimelige, men også fordi vi håndplukker de regnskapsførerne som får jobbe hos oss. Dette garanterer at du får hjelp av de dyktigste regnskapsførerne på markedet. I tillegg har alle våre regnskapsførere konsesjon fra det norske Finanstilsynet. Takket være vår prisstrategi, trenger du aldri å betale for flere timer enn hva du faktisk har behov for.

KORT FORTALT

Hva er en regnskapsfører?

En regnskapsfører er en person som fører regnskapet for andre, noe som vanligvis vil si at de fører regnskapet til virksomheter av ulike størrelser. De kan enten være fast ansatt i selskapet de fører regnskapet for eller ta oppdrag for flere ulike selskaper. Da jobber de enten i eget firma eller i et regnskapsførerfirma. En regnskapsfører som påtar seg å gjøre regnskap for andre må være autorisert, og autoriseringen er det Finanstilsynet som er ansvarlig for.

For å bli regnskapsfører må man ta en bachelorgrad i økonomi, og velge regnskap og skatterett som spesialisering. I tillegg må man ha to års praksis. Den gjennomsnittlige årslønnen for en regnskapsfører ligger på rundt 700 000 kroner. En regnskapsfører bør være glad i tall, være analytisk, ha god ordenssans samt være nøyaktig.

Her er noen av oppgavene regnskapsføreren gjør:

  • Bokføring – Føring av ulike bilag, som inngående og utgående fakturaer.
  • Rapportering – Se til at alle rapporter som kreves blir levert innen fristen.
  • Lønnskjøring – Sørge for at de ansatte får lønn, og se til at det også blir betalt arbeidsgiveravgift og satt av penger til skatt og feriepenger.
  • Årsoppgjør – Utarbeidelse av årsregnskap.
  • Budsjettering – Bidra til å lage budsjetter for bedriften og eventuelt bedriftens ulike avdelinger.
  • Fakturering – Opprette fakturaer som skal sendes til kunder.
  • Etablering av selskap – Bidra til etablering av selskap og opprettelse av gode regnskapsrutiner.
  • Rådgivning – Gi bedriften råd om regnskapsrutiner, budsjetter med mer.

En regnskapsfører har også god kjennskap til de mange ulike regnskapsprogrammene som finnes på markedet, og kan derfor jobbe i det programmet kunden synes passer best.

OPPGAVER

Hva kan en regnskapsfører hjelpe med?

En regnskapsfører utfører en lang rekke oppgaver. Her er noen av de viktigste.

Kontroll av regnskapet

Ønsker du å gjøre mer av regnskapsjobben selv kan vi gjøre kontroll av det du har gjort og sende deg informasjon om hva som må rettes opp. Vi kan også rette opp avvikene for deg, dersom du ønsker det.

Hjelp til hele regnskapet

Dersom du velger å sette bort alt til oss må du kun fakturere kundene dine i regnskapsprogrammet, laste opp bilag, og betale fakturaene dine i nettbanken. Resten fikser vi.

Holdingselskap

Har du et holdingselskap kan vi hjelpe deg med det og. Alt du trenger å gjøre er å sende inn alle bilag løpende, eller samle alt sammen og sende til oss en gang i året. Resten fikser vi.

Avvikling

Ønsker du å avvikle bedriften din har vi egne spesialister som jobber med dette. Alt du trenger å gjøre er å samle inn alt som skal med i regnskapet, slik at vi kan ferdigstille, og avvikle.

Ofte stilte spørsmål

Nei, du har mulighet til å føre hele eller deler av regnskapet selv. Det betyr at du kan få en regnskapsfører til å hjelpe deg med nettopp hele eller bare deler av regnskapet.

Det er bestemt gjennom lov at alle som fører regnskap for andre må ha fått autorisasjon fra Finanstilsynet. Det er også Finanstilsynet som følger opp autorisasjonene. Det er derfor trygt og sikkert å bruke en autorisert regnskapsfører. Kravene for en regnskapsfører står nedfelt i regnskapsførerloven.

For å bli autorisert regnskapsfører må du ha en bachelorgrad i økonomi, der du har spesialisert deg innen regnskap og skatterett. Videre må du ha minst 2 års praksis. Deretter kan du søke Finanstilsynet om autorisasjon.

Dersom virksomheten er revisjonspliktig, trenger du en revisor til å gjennomføre denne revisjonen. Det vil si at det kreves at en revisor går gjennom årsregnskapet og kontrollerer at alt er ført riktig.

Alle kan bruke en regnskapsfører til å føre det daglige regnskapet. Noen velger å føre deler av regnskapet selv, og så få hjelp til resten. Atter andre velger å la en regnskapsfører gjøre hele jobben. Om man ikke er sikker på hvordan man fører regnskap, vil det være både tidsbesparende og lønnsomt å få hjelp av en regnskapsfører.

Våre regnskapsførere har kompetansen du trenger

Synega tar rådgivning inn i det 21. århundre og vi jobber mot å bli bedrifters foretrukne leverandør av tjenester, hvor enn bedriftene måtte befinne seg. Dette gjør vi gjennom å tilby et stort utvalg av fremragende tjenester, til gode priser, utelukkende over nett.