Hjelp til Visma eAccounting? Alt du trenger å vite

Vi har regnskapsførere som er eksperter på Visma eAccounting og som raskt kan hjelpe deg med ditt regnskap. Hver dag hjelper vi kunder med deres regnskap i Visma eAccounting. Hos oss betaler du ikke per time eller per bilag. Vi tar kun betalt per minutt vi bruker på ditt regnskap, det betyr at du kun må betale for tiden vi faktisk bruker. Vi er 100% skybasert, det betyr at alt av kommunikasjon kan vi gjøre per telefon eller epost. 

Hva er Visma eAccounting? 

Visma eAccounting er et enkelt regnskapsprogram som har som formål å gjøre regnskapet ditt litt lettere. Ifølge nettsiden til Visma eAccounting så er Visma eAccounting det mest brukte regnskapsprogrammet. Veldig mange velger likevel å bruke en regnskapsfører i tillegg til Visma eAaccounting, dette gjør de for å unngå typiske feil når man bokfører og for å ha en trygghet på at regnskapet er korrekt. 

Hvordan kan vi hjelpe deg med Visma?

Kort oppsummert kan en regnskapsfører hos oss hjelpe deg med Visma eAccounting og ditt regnskap på følgende måter:

  1. Du kan sette bort hele regnskapsjobben til oss
  2. Du og en fast regnskapsfører hos oss kan dele på arbeidsoppgavene
  3. Du kan gjøre det meste selv og heller kjøpe enkelttimer innimellom

Om du velger å sette bort alt til oss må du kun fakturere kundene dine i Visma eAccounting, sende inn alle bilag til oss, og betale fakturaene dine i nettbanken. Ut over dette fikser vi resten.

Ønsker du å gjøre mer av regnskapet ditt selv, gjør regnskapsføreren kontroll og sender deg informasjon om hva som må rettes opp. Om du ikke ønsker å gjøre jobben med å rette opp avvik kan vi også gjøre dette for deg.

Om du heller ønsker å gjøre alt selv kan du kjøpe enkelttimer ved behov. Da vil vi ikke stå oppført som bedriftens regnskapsfører og man må sende inn alle pliktige oppgaver til myndighetene selv, i eget navn.

Sammen med regnskapsføreren kan du finne ut av hva du som kunde kan gjøre og hva du ønsker at regnskapsføreren gjør. Du kan starte med et oppsett og endre på arbeidsfordelingen om du måtte ønske dette i ettertid.

Hvor lang tid tar det å få en regnskapsfører? 

Hos oss kan du bli kunde og få tildelt en regnskapsfører på noen få minutter. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut vårt skjema her og deretter signere med BANKID. Kort tid etterpå vil du få tildelt en regnskapskonsulent. 

Ofte stilte spørsmål om Visma eAccounting?

Vi får ofte spørsmål om Visma eAccounting og nedenfor har vi samlet noen av de spørsmålene vi får ofte. Dersom du fortsatt har spørsmål så ta gjerne kontakt med oss så hjelper vi deg gjerne. 

Hvordan bokfører og bankavstemmer jeg i Visma eAccounting?

Alle transaksjoner i bedriften din må dokumenteres med et bevis, i regnskap kalt bilag. Det kan være en faktura fra en leverandør, en kvittering fra et kjøp i en butikk, eller en låneavtale. Alle bilag skal bokføres, som betyr at man knytter bilaget for en transaksjon til en kostnadskonto eller balansepost.

Etter at alle bilag er bokført skal de avstemmes mot bank. Det betyr at man knytter bilagene opp mot alle transaksjoner hvor det har gått penger ut og inn av bedriftens bankkontoer. Dette er viktig da det gjennom prosessen gjøres en kontroll av alle transaksjoner, og man ser også enkelt om det er bilag som mangler.

Hvordan fakturerer jeg i Visma eAccounting?

Å fakturere i Visma eAccounting er veldig enkelt og de utfakturerte salgsinntektene dine blir bokført i programmet automatisk. Noen av de som blir kunde hos oss har tidligere brukt «gratis» faktureringssystemer på nett. Det man kanskje ikke tenker over er at disse fakturaene da enten må importeres eller bokføres manuelt, etterpå, hvilket naturligvis tar tid og koster mer enn nødvendig. Dette er grunnen til at det som regel lønner seg å velge et regnskapsprogram som Visma eAccounting da du får samlet alt på ett sted.

Om du akkurat har etablert ditt foretak er det viktig å ha momsreglene (moms = MVA = merverdiavgift) i bakhodet. Selv om du driver virksomhet som faller inn under disse reglene, må du huske at de første 50.000 kr du fakturerer ikke skal faktureres med moms. Er du usikker på om din virksomhet er momspliktig kan du kontakte Skatteetaten her. Lurer du på hvordan du kan momsregistrere ditt foretak kan du klikke her.

Hvor mye hjelp pleier Visma eAccounting regnskapsførerne deres å gi kundene sine?

På nye kunder vi tar inn vil som regel halvparten ha hjelp med alt og halvparten ønsker å gjøre litt selv. Etterhvert opplever imidlertid mange at regnskap er mer komplekst og tidkrevende enn først antatt, så totalt blant våre kunder er det ca. 30 % som gjør litt selv, og 70 % der vi gjør alt. Tilbakemeldingen vi får fra de fleste som bruker en regnskapsfører er at dette frigjør tid slik at de kan fokusere mer på kjerneaktivitetene i bedriften sin.

Trenger du en Visma eAccounting regnskapsfører?

Visma eAccounting er et bra regnskapsprogram der kunde og regnskapsfører kan jobbe sammen og vi hjelper i dag en rekke kunder på dette systemet. Vi har spesialisert oss på Visma eAccounting og i tillegg er vi en 100 % nettbasert regnskapsfører som enkelt kan hjelpe kunder uavhengig av hvor de bor i landet.

Hvordan kan man kopiere en regnskapsfører i Visma eAccounting?

Mange bedrifter som er i oppstartsfasen opplever utfordringer knyttet til likviditet og har ikke alltid så mye penger å bruke på støttetjenester som regnskap, men likevel ønsker de fleste at regnskapet skal blir riktig for å unngå problemer med myndighetene. Ofte kommer dessverre nye kunder til oss litt for sent slik at det blir mye å rydde opp i bakover i tid. Dette koster vanligvis en del mer enn om man hadde gjort ting riktig fra starten av. Et alternativ vi ser fungerer godt for enkelte nye kunder er å la regnskapsfører gjøre regnskapet noen måneder i starten, også kan man heller ta over deler av, eller hele, jobben etterpå gjennom å se i loggen i Visma eAccounting hva regnskapsfører har gjort, og prøve å kopiere dette. Etter hver termin, eller når regnskapsåret er ferdig, kan man da kjøpe noen timer med kontroll før man selv leverer regnskapet til myndighetene.

Merk: Dette er ikke et oppsett vi anbefaler for alle. Når man fører regnskap er man pliktig å gjøre dette i henhold til lovverket, som stadig endres, så med mindre man bruker veldig mye tid på det blir det fort feil, og det er ikke garantert at vi oppdager alle feil om vi blir hyret inn til å kun gjøre overordnede kontroller.

Hvilke integrasjoner har Visma eAccounting?

Visma eAccounting har mange gode integrasjoner som gjør regnskapsjobben enklere. Noen av våre kunder har nettbutikk, eller ønsker seg dette. Visma eAccounting legger opp til integrasjon med enkelte nettbutikk-plattformer. En slik integrasjon gjør at nettbutikken og Visma eAccounting «snakker» sammen automatisk, noe som igjen reduserer den manuelle arbeidsmengden. Eksempler på nettbutikker du kan integrere Visma eAccounting mot er WooCommerce, Magento og Shopify. Du kan også bruke API’et til Visma eAccounting for å lage egen integrasjoner. Se hjemmesiden her for mer informasjon, eller få hjelp av oss til å sette det opp.

I tillegg til bilagene dine trenger vi også kontoutskrift(er) fra foretakets konto(er) hver måned. For å gjøre det enklere har Visma eAccounting en integrasjon mot DNB og Danske Bank. Om du har satt opp denne integrasjonen vil vi automatisk få inn kontoutskriftene dine i Visma eAccounting. Trenger du hjelp med dette kan du snakke med regnskapsføreren din hos oss. Visma eAccounting har også integrasjoner mot systemer som leverer CRM, inkasso, med mer.

Hvor mye koster en Visma eAccounting regnskapsfører?

Prisen du må betale for å få hjelp fra en av våre regnskapsførere i Visma eAccounting avhenger av flere ting. Hvor mange transaksjoner det er snakk om per måned, hvilken bransje bedriften er i, og hvor komplekst regnskapet er, er alle elementer som påvirker prisen når vi jobber med ditt regnskap i Visma eAccounting. Minst like viktig er imidlertid hvor ryddig du er i din tilnærming til bilagene og hvor flink du er til å sende inn det vi trenger av dokumentasjon, til riktig tid. To bedriften kan være nesten identiske hva gjelder størrelse og kompleksitet, men prisen kan være nesten dobbelt så mye for den ene som den andre, om det er mye rot og regnskapsføreren som jobber på bedriften må bruke mye tid bare på å få tak i og tolke bilagene som sendes inn til Visma eAccounting.

På generell basis vil vi på en kunde hvor vi gjør all jobben bruke ca. 3 – 4 timer per måned, mens vi på en kunde hvor vi gjør kontroll vil bruke ca. 1 til 2 timer per måned. Se vår hjemmeside for hva gjennomsnittet av nesten 1000 kunder betaler hver måned.

Wenche

Daglig leder, Synega Regnskap

Navn(Påkrevd)
(Påkrevd)