KID-nummer: Alt du trenger å vite

Hva er et KID-nummer?

Et KID-nummer, også kalt kundeidentifikasjonsnummer eller bare KID, er et nummer som benyttes til å identifisere en kunde og/eller en faktura i Norge. Dette går imidlertid ikke automatisk og den som utsteder fakturaen må ha et system og oppsett som støtter KID for å få det på utgående fakturaer.

Hvordan setter jeg opp KID?

For å få KID på dine utgående fakturaer må du for det første ha et regnskapsprogram som støtter KID, og dernest må du aktivere funksjonen i programmet. Ta kontakt med din leverandør for å finne ut om de støtter KID.

Når man fakturerer med KID kan man velge om man skal ha tvungen KID, hvilket betyr at kunder ikke får betalt fakturaer med mindre de taster inn riktig KID-nummer, eller om man skal la innbetalinger gå gjennom selv om KID ikke er riktig. Den siste løsningen betyr at man får en større manuell jobb senere når man skal avstemme banken.

Hva er OCR?

Når man fakturerer med KID vil man få en fil fra banken med alle innbetalinger gjort via KID over en viss periode. Denne filen kan man hente ut manuelt, eller få den automatisk lest inn i regnskapsprogrammet. Graden av automatikk i dette oppsettet avhenger imidlertid litt av både banken og regnskapsprogrammet du benytter.

Wenche

Daglig leder, Synega Regnskap

"(Påkrevd)" indicates required fields

Navn(Påkrevd)
(Påkrevd)