Fiken regnskapsfører: Få den hjelpen du trenger

Hos Synega står flinke regnskapsførere klare til å hjelpe deg med ditt regnskap i Fiken. Våre regnskapsførere er eksperter på Fiken, og vi hjelper mange selskaper med regnskapet i Fiken hver eneste dag. Det betyr at våre regnskapsførere kjenner systemet og vet hvordan det fungerer. Du slipper å betale for unødvendig tid som går til å finne ut av ting eller lære seg systemet. I tillegg så har vi en unik pris, du betaler kun for minuttene som din regnskapsfører bruker. Det vil si at du slipper å betale på hver påbegynte time eller per bilag. Vi har laget et system som gjør du betaler kun for det arbeidet som gjøres.

Hvordan kan våre regnskapsførere hjelpe med Fiken?

Kort oppsummert kan en regnskapsfører hos oss hjelpe deg med Fiken og ditt regnskap på følgende måter:

  1. Sette bort hele regnskapsjobben til oss
  2. La oss kontrollere jobben du gjør selv
  3. Regnskapsfører «on demand» (enkelttimer)

Om du velger å sette bort alt til oss må du kun fakturere kundene dine i Fiken, sende inn alle bilag til oss, og betale fakturaene dine i nettbanken. Ut over dette fikser vi resten.

Ønsker du å gjøre mer av regnskapet ditt selv, gjør regnskapsføreren kontroll og sender deg informasjon om hva som må rettes opp. Om du ikke ønsker å gjøre jobben med å rette opp avvik kan vi også gjøre dette for deg.

Om du heller ønsker å gjøre alt selv kan du kjøpe enkelttimer ved behov. Da vil vi ikke stå oppført som bedriftens regnskapsfører og man må sende inn alle pliktige oppgaver til myndighetene selv, i eget navn.

Sammen med regnskapsføreren kan du finne ut av hva du som kunde kan gjøre og hva du ønsker at regnskapsføreren gjør. Du kan starte med et oppsett og endre på arbeidsfordelingen om du måtte ønske dette i ettertid.

Hvor mye hjelp pleier våre kunder å få til Fiken?

På nye kunder vi tar inn vil som regel halvparten ha hjelp med alt og halvparten ønsker å gjøre litt selv. Etterhvert opplever imidlertid mange at regnskap er mer komplekst og tidkrevende enn først antatt, så totalt blant våre kunder er det ca. 30 % som gjør litt selv, og 70 % der vi gjør alt. Tilbakemeldingen vi får fra de fleste som bruker en regnskapsfører er at dette frigjør tid slik at de kan fokusere mer på kjerneaktivitetene i bedriften sin.

Hvordan kan vi være så billige sammenlignet med andre regnskapsførere?

Vi er et 100 % nettbasert regnskapskontor, det betyr at vi ikke sitter på noen kontorer. Vårt regnskapskontor ligger i skyen og våre regnskapsførere jobber gjerne fra sine hjemmekontorer. Derfor har vi svært lave faste utgifter.

Dette i sum gjør at vi kan tilby svært profesjonelle og dyktige regnskapsførere som kan Fiken til en svært god pris.

Kan alle våre regnskapsførere Fiken Regnskap?

Nei, alle kan det ikke men hvis du har Fiken Regnskap og oppgir dette når du velger å bli kunde så vil du kun få regnskapsførere som har solid erfaring med Fiken Regnskap. Vårt system er laget for at du som kunde skal få en regnskapsfører som skal kunne hjelpe deg raskest og til rimeligst pris.

Hvordan blir jeg kunde?

Det er kjempe enkelt! Alt du trenger å gjøre er fylle ut skjemaet på denne siden. Når du har fullført prosessen som tar veldig kort tid så kobler vi deg direkte til en regnskapsfører som kan fiken.

Ofte stilte spørsmål om Fiken:

Vi har opparbeidet oss solid kunnskap om Fiken og nedenfor kan du se spørsmål og svar om Fiken. Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet du har så kan du gjerne ta kontakt med oss så hjelper vi deg

Hvordan kan man kopiere en regnskapsfører i Fiken?

Mange bedrifter som er i oppstartsfasen opplever utfordringer knyttet til likviditet og har ikke alltid så mye penger å bruke på støttetjenester som regnskap, men likevel ønsker de fleste at regnskapet skal blir riktig for å unngå problemer med myndighetene. Ofte kommer dessverre nye kunder til oss litt for sent slik at det blir mye å rydde opp i bakover i tid. Dette koster vanligvis en del mer enn om man hadde gjort ting riktig fra starten av. Et alternativ vi ser fungerer godt for enkelte nye kunder er å la regnskapsfører gjøre regnskapet noen måneder i starten, også kan man heller ta over deler av, eller hele, jobben etterpå gjennom å se i loggen i Fiken hva regnskapsfører har gjort, og prøve å kopiere dette. Etter hver termin, eller når regnskapsåret er ferdig, kan man da kjøpe noen timer med kontroll før man selv leverer regnskapet til myndighetene.
Merk: Dette er ikke et oppsett vi anbefaler for alle. Når man fører regnskap er man pliktig å gjøre dette i henhold til lovverket, som stadig endres, så med mindre man bruker veldig mye tid på det blir det fort feil, og det er ikke garantert at vi oppdager alle feil om vi blir hyret inn til å kun gjøre overordnede kontroller.  

Hvordan fakturere i Fiken?

Å fakturere i Fiken er veldig enkelt og de utfakturerte salgsinntektene dine blir bokført i programmet automatisk. Noen av de som blir kunde hos oss har tidligere brukt «gratis» faktureringssystemer på nett. Det man kanskje ikke tenker over er at disse fakturaene da enten må importeres eller bokføres manuelt, etterpå, hvilket naturligvis tar tid og koster mer enn nødvendig. Dette er grunnen til at det som regel lønner seg å velge et regnskapsprogram som Fiken da du får samlet alt på ett sted.

Om du akkurat har etablert ditt foretak er det viktig å ha momsreglene (moms = MVA = merverdiavgift) i bakhodet. Selv om du driver virksomhet som faller inn under disse reglene, må du huske at de første 50.000 kr du fakturerer ikke skal faktureres med moms. Er du usikker på om din virksomhet er momspliktig kan du kontakte Skatteetaten her. Lurer du på hvordan du kan momregistrere ditt foretak kan du klikke her.

Hvordan bokføre og bankavstemme i Fiken?

Alle transaksjoner i bedriften din må dokumenteres med et bevis, i regnskap kalt bilag. Det kan være en faktura fra en leverandør, en kvittering fra et kjøp i en butikk, eller en låneavtale. Alle bilag skal bokføres, som betyr at man knytter bilaget for en transaksjon til en kostnadskonto eller balansepost. For mer informasjon om hvordan dette gjøres kan du se her.
Etter at alle bilag er bokført skal de avstemmes mot bank. Det betyr at man knytter bilagene opp mot alle transaksjoner hvor det har gått penger ut og inn av bedriftens bankkontoer. Dette er viktig da det gjennom prosessen gjøres en kontroll av alle transaksjoner, og man ser også enkelt om det er bilag som mangler. For mer informasjon om hvordan man bankavstemmer i Fiken se her.

Hvilke integrasjoner har Fiken?

Fiken har mange gode integrasjoner som gjør regnskapsjobben enklere. Noen av våre kunder har nettbutikk, eller ønsker seg dette. Fiken legger opp til integrasjon med enkelte nettbutikk-plattformer. En slik integrasjon gjør at nettbutikken og Fiken «snakker» sammen automatisk, noe som igjen reduserer den manuelle arbeidsmengden. Nettbutikker du kan integrere Fiken mot er WooCommercePrestashopOpencart samt 24Nettbutikk og Shopify (via ConnectMyApps). Du kan også bruke API’et til Fiken for å lage egen integrasjoner. Se hjemmesiden her for mer informasjon, eller få hjelp av oss til å sette det opp.

I tillegg til bilagene dine trenger vi også kontoutskrift(er) fra foretakets konto(er) hver måned. For å gjøre det enklere har Fiken en integrasjon mot DNB og Sparebanken Vest. Om du har satt opp denne integrasjonen vil vi automatisk få inn kontoutskriftene dine i Fiken. Trenger du hjelp med dette kan du snakke med regnskapsføreren din. Fiken har også integrasjon med Svea inkasso slik at du enklere kan få betalt om kunder ikke gjør opp fakturaer fra deg.

Wenche

Daglig leder, Synega Regnskap

"(Påkrevd)" indicates required fields

Navn(Påkrevd)
(Påkrevd)