Fakturamal: Alt du trenger å vite

Hvor finner jeg en fakturamal?

Du kan finne fakturamaler på nettet, det du imidlertid må være klar over er at det ikke bare er viktig hva som står på fakturaen, men også hvordan den er laget. Myndighetene godtar nemlig ikke at du finner en mal på nettet og begynner sende ut fakturaer laget i eksempelvis Word. En faktura må enten være laget i et fakturaprogram hvor man ikke manuelt kan endre fakturarekken eller den må være laget på fakturablanketter med påtrykte fakturanummer fra trykkeri. Det så myndigheten kan foreta kontroll og se om det er tuklet med fakturarekken, om noen mangler, og så videre.

Om du skal lage en eller et fåtall fakturaer kan du benytte gratis fakturaprogram du finner på nett, men om du skal ha litt flere fakturaer lønner det seg fort å benytte fakturadelen av et regnskapsprogram, siden fakturaen da som regel automatisk bokføres i regnskapet samtidig. Ved bruk av rene faktureringsprogrammer må da fakturaene manuelt føres inn i regnskapet senere, enten av deg selv eller av en regnskapsfører.

Kravene til hva som skal stå på en faktura kan du se her.

Hvem kan hjelpe med meg å lage fakturaer?

Dette kan vi hjelpe deg med. Etter at vi har satt opp faktureringsprogrammet korrekt kan du begynne å fakturere kundene dine selv.

Wenche

Daglig leder, Synega Regnskap

"(Påkrevd)" indicates required fields

Navn(Påkrevd)
(Påkrevd)