Arbeidsgiveravgift: Alt du trenger å vite (satser, ansvarlig m.m.)

Hva er arbeidsgiveravgift?

Arbeidsgiveravgift er en avgift arbeidsgivere må betale til myndighetene for å ha mennesker ansatt. Avgiften regnes som en prosentandel av de ansatte brutto lønn hver måned. Alle arbeidsgivere må levere a-melding gjennom Altinn og det er gjennom a-meldingen det registreres hvor mye bedrifter skal betale i arbeidsgiveravgift. Avgiften betales annenhver måned, i oddetallsmåneder.

Hvem må betale arbeidsgiveravgift?

Alle foretak som har ansatte må betale arbeidsgiveravgift. Dette innebærer at om man driver et enkeltpersonforetak med ansatte må man betale avgift på de ansatte, men ikke på seg selv. Om man er ansatt i sitt eget AS må man imidlertid betale avgift, selv om man eventuelt er den eneste ansatte.

Hvor mye er arbeidsgiveravgiften?

Satsene for arbeidsgiveravgift varierer mellom 0 og 14,1 % avhengig av hvor i landet bedriften har sine ansatte. De til enhver tid oppdaterte satsene finner du her, og sonene satsene gjelder for finner du her.

Hva skjer om man ikke betaler arbeidsgiveravgift?

Om en bedrift er arbeidsgiveravgiftspliktig og ikke leverer a-melding eller betaler arbeidsgiveravgift vil myndighetene kreve inn tvangsmulkt fra bedriften.

Kan dere hjelpe meg med ting knyttet til arbeidsgiveravgift?

Ja, det kan vi. Vi kan bistå med ting som å registrere ansatte, kjøre lønn, sende inn a-melding, og så videre.

Wenche

Daglig leder, Synega Regnskap

"(Påkrevd)" indicates required fields

Navn(Påkrevd)
(Påkrevd)